Menu

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Slávik Slovenska

    Aj na našej škole prebehlo školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska 2024. Chceme pochváliť všetky deti za ich umelecké výkony, no najmä odvahu postaviť sa pred publikum a spievať.

    Výsledky sú nasledovné:

    I. kateg.:

    1. miesto Floreková Eliška

    2. miesto Kováčik Oliver, Chovancová Klára

    3. miesto Hábeková Laura, Chomátová Sofia

    II. kateg.:

    1. miesto Simanová Eliška

    2. miesto Krivulčík Martin, Nikoletta Alice Turner

    3. miesto Gustiňáková Emma, Rusnáková Natália

    III. kateg.:

    1. miesto Skočíková Barbora

    2. miesto Buganová Viktória, Cvengrošová Alexandra

    3. miesto Floriančič Peter, Spuchlák Pavol

  • Deň Zeme 2.stupeň

    Aj malé zmeny v našom živote dokážu veľké zázraky!

    Od roku 1970 každoročne 22. apríla oslavujeme Deň zeme. Je to deň, ktorým si pripomíname náš vplyv na životné prostredie. So žiakmi 2. stupňa sme prostredníctvom zábavno-vzdelávacích aktivít dali do povedomia dôležitosť ochrany prírody.

    Žiaci vytvorili tematický plagát, na ktorý nalepili malé zemegule s akronymom a cez básnickú formu cinquain naň vymysleli krátke básne. V šk.knižnici vyhľadali knihy s pojmom zem a spoločne vytvorili svoju spoločnú ,,reťaz sľubov " na ochranu našej planéty. Svoje poznatky si následne prehĺbili na prednáške, ktorou ich sprevádzali deviatačky a nadobudnuté vedomosti si overili v zábavnom kvíze. Ďakujeme.

  • Deň Zeme

    22.04. je výnimočným dňom zároveň svetovo uznávaným. Slúži na oslavu Zeme ako aj na jej ochranu. Tento deň sme aj my oslavovali rôznymi aktivitami. Vyrobili sme si našu Zem ako čelenku, prívesok, medailu, náramok, skladali sme puzzle, robili PL zamerané na separovanie a ochranu nášho životného prostredia, vyrábali sme svoju prvú knihu, diskutovali, čo vieme zlepšiť, hrali hry- riskuj, zachráň zvieratko, robili kvízy, vyrábali koše, sadili semienka na dlhodobé pozorovanie, tvorili lapbook, a ešte veľa rôznych zaujímavých aktivít, ktorými chceme deti naučiť starať sa o našu planétu, vážiť si ju, aby nám ostala zdravá a čistá.

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScRozvrhy boli aktualizované
  • ,,No backpack day"🎒

    💼,,No bag day" - deň, počas ktorého si naši žiaci do školy priniesli učebnice a šk. potreby v čomkoľvek, len nie v školskej taške. Poukázali na to, že nie všetky deti majú vhodné podmienky na vzdelávanie. Veselú náladu v škole vyvolal pohľad na rôzne alternatívy šk.tašiek: nákupné košíky, vysávač, kočíky, skrinky, krabice, kufre atď. Ďakujeme a o rok znova!

  • Prvá pomoc

    Dňa 16.04. sa na našej škole konala zdravotná prednáška pre žiakov 1.-4.ročníka. Deti si mohli vyskúšať ako podať prvú pomoc pri pichnutî včelou, ako urobiť stabilizovanú polohu, ako podať masáž srdca. Porozprávali si čo urobiť, keď vidíme, že niekto potrebuje pomoc a samozrejme si zopakovali dôležité telefónne čísla. Veríme že táto príprava bola pre deti poučná.

  • Geografická olympiáda - okresné kolo

    Na okresnom kole geografickej olympiády si naši žiaci počínali výborne a zaradili sa medzi úspešných riešiteľov. Jolanka Miklušičáková (9.B), Pavol Spuchlák (8.B), Slávka Vaterková (7.), Vivien Geburová (5.A), Martin Krivulčík (5.B). Žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

  • Deň učiteľov mesta Námestovo

    Naši žiaci sa aktívne zúčastnili programu Dňa učiteľov, ktorý sa uskutočnil dňa 4.4.2024 v Dome Kultúry Námestovo. Náš hudobno-folklórny súbor vedený p. uč. Gogolákom, p. uč. Gogolákovou a p. uč. Kocúrovou bol znova ozdobou kultúrneho programu. Tradície, folklór a tradície sú pevnou súčasťou našej školy už niekoľko rokov, čo nás nesmierne teší.

  • Hviezdoslavov Kubín

    „Vy, ducha môjho splodenci, mne milé, drahé všetko dietky, tu v kytici, tam vo venci poutúlené k sebe dietky...“ P.O.Hviezdoslav


    Aj do našej školy opäť „vzlietol duch Hviezdoslava“ a my sme si 70. výročie celonárodnej súťažeHviezdoslavov Kubín pripomenuli výbornými recitačnými výkonmi našich žiakov. Pri počúvaní súťažných výkonov sme prežili príjemné dopoludnie a víťazom srdečne gratulujeme.
    Poézia II.kat. 1. miesto – Michaela Glončáková /6.r./, 2. miesto – Nela Vošková /6.r/ ,
    III.kat. - 2. miesto – Barbora Skočíková /7.r./, Próza II.kat. - . 1. miesto Radka Krupová/6.r/,,2. miesto – Jakub Hnojčík /6.r../, 3. miesto – Jozef Miklušičák /6.r./,
    Próza III.kat. - 1. miesto Martin Trabalík/8.r./, 2. miesto – Veronika Bryjová /7.r./, 3. miesto – Matias Môstka/8.r./

    Okresné kolo recitačnej súťaže HK sa konalo v Dome kultúry v Námestove. Tu víťazi školského kola reprezentovali našu školu a žiakovi Martinovi Trabalíkovi z 8.A sa podarilo získať pekné 3. miesto v III. kategórii Próza. Recitátorom želáme, aby naďalej šírili krásu umeleckého slova.

  • Rodičia budúcich prvákov neváhajte - Moderná škola 3. tisícročia

    Sme moderná škola tretieho tisícročia, ktorá ponúka svojim žiakom a rodičom fantastické prostredie pre ich všestranný rozvoj po vedomostnej, spoločenskej, umeleckej, športovej a duchovnej stránke. Všetko pod jednou strechou s úctou k tradíciam našich predkov. Ponúkame:

    • Najlepšie materiálno-technické vybavenie na výučbu - 10 odborných učební, moderná telocvičňa, 3 vonkajšie ihriská s umelou trávou, pracovné dielne, knižnica a plne vybavené učebne,
    • Výučbu anglického, ruského a nemeckého jazyk,
    • Výučbu spojitého a nespojitého písma,
    • Výučbu Hejného matematiky - pokrokový prístup výučby,
    • Bohatú krúžkovú činnosť športového, umeleckého a duchovného zamerania,
    • Ranný ŠKD a poobedný ŠKD do 16:00,
    • Možnosť pôsobiť vo folklórnom súbore "Brehárik",
    • Podporu nadaných detí,
    • Projektové vyučovanie,

    BONUS: V rámci priestorov našej školy pôsobí aj ZUŠ Ignáca Kolčáka - tanečný odbor, dramatický odbor, hudobný odbor, výtvarný odbor. To znamená, že už nemusíte, ako rodičia odbiehať z práce, aby ste svoje deti vozili kam treba, ale žiaci v papučkách a bezpečne po vyučovaní absolvujú aj svoje umelecké záujmy na jednom mieste.

    BONUS 2: Mnohé športové krúžky pod vedením TJ Oravan Námestovo prebiehajú práve v telocvični našej školy – florbal, basketbal, volejbal, stolný tenis, ktoré žiaci môžu rovnako po vyučovaní navštevovať.

    Sme škola budúcnosti - všetko pod jednou strechou a preto budeme radi, keď sa Vaše ratolesti stanú jej súčasťou. Pozývame všetkých budúcich prvákov a ich rodičov na zápis do 1. ročníka, ktorý bude prebiehať 03.04.2024 – 04.04.2024 od 13:00 do 16:00 v priestoroch našej školy.

    Tešíme sa na Vás

  • Celoslovenský projekt Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice

    Naša škola sa umiestnila na fantastickom 4. mieste z celkového počtu 167 škôl z celého Slovenska v rámci celoslovenského projektu "Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice". Po splnení všetkých podmienok odborná komisia ocenila naše podujatie. Za odmenu sme získali knižné publikácie, ktoré už robia radosť našim čitateľom.

  • Deň otvorených dverí

    Príďte nás v marci navštíviť, pozývame Vás na DOD.

  • Medzinárodný deň materinského jazyka

    Pri príležitosti oslavy Medzinárodného dňa materinského jazyka si deti vyskúšali rôzne jazykové aktivity a literárne úlohy. Spoznávali známe osobnosti nášho jazyka a literatúry, pracovali so slovnou zásobou, odhaľovali zašifrované frazeologizmy, a tak si prehĺbili svoj vzťah k materinskému jazyku.

  • Jarné prázdniny v ŠKD - deň piaty

    Naši malí šikovní kuchári najskôr po celej škole hľadali stratené písmenká, aby odšifrovali názov receptu aj suroviny. Podarilo sa, ale chcelo to riadnu dávku vytrvalosti. 😅Potom si vyrobili kuchárske Chef čiapky presne na mieru 😊 a začali pripravovať sladké aj slané dobroty.Takto veselo a chutne sme ukončili prázdninový týždeň a už sa tešíme do školičky, ale aj na ďalšie prázdniny 😁

  • Jarné prázdniny v ŠKD - deň štvrtý

    Dnes sme si v klube urobili opäť zábavný, ale hlavne športový deň. Hneď ráno sme v telocvični hrali loptové hry, dievčatá si pripravili tanečnú zostavu a na záver zdolali prekážkovú dráhu.V druhej polovici dňa, sme si po výbornom obede dali dlhú prechádzku po našom sídlisku, ktorú sme spojili s návštevou detských ihrísk, kde sa deti poriadne vybláznili.

  • Jarné prázdniny v ŠKD - deň tretí

    Dnes sme sa s deťmi vybrali po Rozprávkovom chodníčku v mestskej knižnici. Putovali sme do rozprávok slovenských ale aj zahraničných. Počas cesty sme plnili zaujímavé úlohy, ktoré boli nielen vedomostné ale aj pohybové. Na záver deti nakreslili svoje obľúbené rozprávky. Po chutnom obede sme si skúsili zábavné, malé pokusy, pri ktorých sme odpovedali na otázku: “Prečo je to tak?”

  • Jarné prázdniny v ŠKD - deň druhý

    Počas dnešného dňa sme robili mega omaľovánku🌈, ktorá bola fakt obrovská a chvíľami to bola “fuška”. Po skvelom obede sme zavítali do ActiveLabu, kde sa deti poriadne vybehali, zdolávali rôzne prekážky a výzvy. 💪🏻

  • Jarné prázdniny v ŠKD - deň prvý

    Témou dnešného dňa bola slnečná sústava a jej planéty. Deti najviac zaujali trpasličie planéty. Pozreli sme si aj videá a fotky, aby sme videli ako to v tom vesmíre vyzerá a funguje. Jednu takú slnečnú sústavu sme si vyrobili aj my. S deťmi sme sa zhodli, že sa nám slnečná sústava naozaj podarila.

  • Dejepisná olympiáda

    Naši žiaci sa úspešne prezentovali v okresnom kole DEJEPISNEJ OLYMPIÁDY. V kategórii F suverénne zvíťazil Jožko Miklušičák zo 6.B. V kategórii E výborné tretie miesto patrí Barborke Skočíkovej zo siedmeho ročníka. Za ňou skončila len s jednobodovým rozdielom Viky Buganová, tiež zo siedmeho ročníka. Všetkým srdečne blahoželáme! Zároveň si zaslúžia veľké uznanie za húževnatú prácu a nesmierne zodpovedný prístup! Prajeme im veľa ďalších úspechov!

strana:

Kontakt

  • Základná škola
    Slnečná 168/28
    02901 Námestovo
  • Sekretariát:
    +421 43 5581241

    Školská jedáleň:
    +421 43 5581376

Fotogaléria