Menu

  • Jarné prázdniny v ŠKD - deň prvý

    Témou dnešného dňa bola slnečná sústava a jej planéty. Deti najviac zaujali trpasličie planéty. Pozreli sme si aj videá a fotky, aby sme videli ako to v tom vesmíre vyzerá a funguje. Jednu takú slnečnú sústavu sme si vyrobili aj my. S deťmi sme sa zhodli, že sa nám slnečná sústava naozaj podarila.

  • Dejepisná olympiáda

    Naši žiaci sa úspešne prezentovali v okresnom kole DEJEPISNEJ OLYMPIÁDY. V kategórii F suverénne zvíťazil Jožko Miklušičák zo 6.B. V kategórii E výborné tretie miesto patrí Barborke Skočíkovej zo siedmeho ročníka. Za ňou skončila len s jednobodovým rozdielom Viky Buganová, tiež zo siedmeho ročníka. Všetkým srdečne blahoželáme! Zároveň si zaslúžia veľké uznanie za húževnatú prácu a nesmierne zodpovedný prístup! Prajeme im veľa ďalších úspechov!

  • Fašiangový sprievod v maskách

    V utorok pred Popolcovou stredou sa žiaci II.stupňa odeli do rôznych masiek a za sprievodu harmoniky a spevu sa vybrali oživiť fašiangové tradície do mesta. Zábava pokračovala v škole tancovačkou a vyhodnotením masiek. Ďakujeme všetkým zúčastneným a žiakov chválime za ich spev a tvorivú prácu pri výrobe masiek.

  • Fašiangy 2024

    Žiaci našej školy sa každoročne zúčastňujú na folklórnych vystúpeniach organizovaných mestom Námestovo. Pozrite si záznam z fašiangového vystúpenia, ktoré s deťmi pripravili pán učiteľ Gogolák s pani asistentkou Kocúrovou. Ďakujeme všetkým deťom za hodnotný výkon a tešíme sa na ďalšie vystúpenia.

  • Lyžiarsky výcvik

    Aj napriek náročným snehovým a poveternostným podmienkam si naši žiaci užili lyžiarsky výcvik.

  • Karneval v laviciach

    Fašiangové obdobie je spojené so zábavou a karnevalom. Nebolo tomu inak ani na našej škole.. Žiaci 1.- 4. ročníkov sa premenili na víly, ježibaby, robotov, záchranárov..... Všetky masky boli pekné a originálne. Spoločne sme si zatancovali a zabavili sa . Sladká odmena všetkých milo potešila.

  • Ypsilon – slovina je hra

    Ide o zábavnú súťaž pre žiakov základných škôl, v predmete slovenský jazyk a literatúra. Jej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať slovenský jazyk a literatúru ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov a skúšok. Niekoľko žiakov našej školy prostredníctvom tejto súťaže mali možnosť overiť si svoje zručnosti v materinskom jazyku. Dôstojne nás všetci reprezentovali, o čom svedčia aj ich výborné výsledky.

    Najlepšie sa darilo Larise Daňovej zo 6.A, ktorá dosiahla v teste 100%. Výborným výkonom sa predviedli aj ďalší žiaci: Zara Sýkorová (5. A) - 97%, Vivien Geburová (5. A) - 94%, Jozef Miklušičák (6.B) - 92%, Nela Vošková (6.A) - 91%, Oliver Bucha (6.B) - 91%. Všetkým srdečne blahoželáme!

  • Vianočná besiedka

    Dňa 14.12.2023 sa telocvičňa našej školy zmenila na malé divadlo. Do obecenstva zasadli rodičia žiakov, pred pomyslenou vyzdobenou oponou sa postavili milé moderátorky a za sprievodu vianočných piesní sa mohlo začať divadelné vystúpenie.

    Vystúpenie, ktorého hercami, tanečníkmi, spevákmi, recitátormi boli žiaci 1.- 4. ročníka. Do svojho scenára vložili tančeky, piesne, scénku o Ježiškovi. Svoje vystúpenie pripravovali s láskou, aby potešili svojich rodičov a blízkych. Chceli zaželať šťastné a veselé Vianoce, a určite sa im to podarilo. Pomyselná opona spadla, svetlá zhasli a divadlo sa vyprázdnilo. Rodičia odchádzali šťastní, usmiati, spokojní. Nie len žiaci, ale aj celý pedagogický zbor zaželal rodičom a priateľom školy do nového roka veľa zdravia, šťastia, lásky a spokojnosti.

  • VIANOČNÉ TRHY V NAŠEJ ŠKOLE

    Milí rodičia a žiaci, radi by sme vás pozvali na Vianočné trhy, ktoré sa uskutočnia v priestoroch našej školy dňa 14.12.2023 o 16:00 hod. Toto je výnimočná príležitosť pre naše deti, aby predávali svoje vlastnoručne vyrobené vianočné výrobky a ukázali svoje umelecké a remeselné schopnosti.

    Tešíme sa na to, že spoločne vytvoríme príjemné a vianočne ladené prostredie, kde budeme môcť spolu osláviť blížiace sa sviatky. Podporíme tak nielen tvorivosť našich detí, ale aj vytvoríme príležitosť na vzájomné stretnutie a zdieľanie radosti z vianočnej atmosféry.

    Tešíme sa na vašu účasť a na spoločné prežitie kúzla Vianoc

  • Rozluskni to

    Dňa 5.12.2023 sa dva tímy deviatakov vybrali na exkurziu do obchodného reťazca, ktorá je súčasťou projektu,, Rozluskni to". Stretli sa s manažérkou, ktorá im priblížila fungovanie obchodu a nasmerovala ich, ako pracovať v projekte na riešení reálnych výziev z praxe. Držíme im päste , aby v ich projektoch dosiahli čo najlepšie výsledky.

  • Deň svätého Mikuláša🎅🏻

    Ani tento rok nás Mikuláš neobišiel. Zobral si aj svojich pomocníkov a hneď ráno nás čakal pri vstupe do školy. Neskôr sa bol pozrieť priamo do tried, aby každého obdaroval malou sladkosťou.

  • Projekt MŠVVŠ SR Aktívna škola

    Stali sme sa súčasťou pilotného projektu Aktívna škola. Aktívna škola je škola, ktorá vytvára dostatočné množstvo príležitostí a podmienok na to, aby žiaci trávili pohybom viac času.

  • Kúzelná fyzika

    Dnes sme na našej škole dostali možnosť spoznať svet očarujúcej fyziky. Zabavili sme sa na "skoro kúzelníckom vystúpení", kde všetky kúzla boli ukážkou práve fyzikálnych javov. A zistili sme, že tá fyzika je naozaj zábava!

  • Bubnovačka

    Aj naša škola sa zapojila do podujatia “Bubnovačka – Aby bolo deti lepšie počuť!“.

    Myšlienka podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť“, ktoré už po desiatykrát upozorní na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomenie potrebu včasnej prevencie v spoločnosti.

  • Medzinárodný deň školských knižníc

    Raňajky v školskej knižnici? To je nápad! Napiekli sme sladké i slané pečivo, uvarili horúci čaj a prečítali si Rannú modlitbu od M. Rúfusa .

    Inšpiratívnym rozhovorom o výnimočnosti človeka sme začali oslavu Medzinárodného dňa školských knižníc ( 23.10.2023). Následne žiaci 1. aj 2.stupňa plnili v knižnici rôzne aktivity, rozpoznávali hoaxy a cez šifry zisťovali, prečo by mali čítať. Čitateľská atmosféra pokračovala ešte aj v poobedňajších hodinách.

  • Šimono-júdsky jarmok v Námestove

    Šimono-júdsky jarmok v Námestove

    Naši žiaci boli opäť súčasťou programu na tohtoročnom jesennom jarmoku. Ďakujeme.

     

     

     

  • Slávnostná imatrikulácia

    Dňa 25.10.2023 sa konala slávnostná imatrikulácia žiakov 1.A a 1.B triedy. Žiaci sa preukázali tancom, spevom, básničkami, čo všetko už vedia. Pani riaditeľka ich pasovala za žiakov našej školy. Srdečne im blahoželáme!

  • Záložka do knihy spája školy

     

    V  mesiaci október sme sa zapojili do 14. ročníka česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy. Na tému Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov žiaci vyrobili rôzne záložky, ktoré sme si vymenili s partnerskou školou a nadviazali tak aj nové kontakty.

  • Festival vedy Európska noc výskumníkov

    Na Slovensku sa toto podujatie konalo 29.09.2023 súbežne s 25 krajinami. V Žiline sa bezmála 100 žiakov našej školy stretlo s najnovšími výdobytkami našej doby. V 35 stánkoch na nich čakali výskumníci a študenti, ktorí im ukázali vedu zblízka.

  • Netradičný výlet na Oravský hrad

    Oravské múzeum P. O. Hviezdoslava pravidelne organizuje podujatie História bližšie deťom a mládeži, ktoré je určené žiakom základných škôl. Naši siedmaci mali tak možnosť netradičným spôsobom preniknúť do tajomstiev stredoveku. Prostredníctvom troch stanovíšť spoznali život poddaných na panstve, oboznámili sa s extravagantným štýlom odievania v období gotiky a napokon sa stretli s tajuplným alchymistom, ktorý hľadal kameň mudrcov.

strana:

Kontakt

  • Základná škola
    Slnečná 168/28
    02901 Námestovo
  • Sekretariát:
    +421 43 5581241

    Školská jedáleň:
    +421 43 5581376

Fotogaléria